Йогурт

Список розділів Загальна Будьмо Здоровими

Опис: Все що стосується здорового способу життя

Повідомлення #1 Леля » 19.05.2010, 07:33

Хтось пробував робити йогурт вдома?
Що для цього треба?
Леля
Автор теми
Репутація: 0
З нами: 11 років 6 місяців

1

Повідомлення #2 Tor » 19.05.2010, 19:38

Tor
Звідки: Днепр
Репутація: 1
З нами: 9 років 2 місяці

Повідомлення #3 Ant » 14.06.2010, 17:03

Ant
Звідки: Курган Товста Могила
Репутація: 0
З нами: 11 років 8 місяців

Повідомлення #4 Ясна » 15.06.2010, 13:03

Ми місяць як купили йогуртницю. Закваски купуємо по 9 грн за флакон.
Щоб зекономити, то треба робити материнську закваску, а вже з неї йогурт, 2 ст ложки на літру.
З одного флакона виходить літра материнської закваски, а з літра закваски до 20 л йогурта.
Зберігатися материнска закваска може до 4 днів. Хоча зустрічала інформацію, що до 10. Зберігати її треба в холодильнику, у хакритому посуді, брати лише сухою стерильною ложкою. Перекладати материнську закваску у інший посуд не можна, інакше йогурт буде мати багато сироватки.
Ясна
Репутація: 18
З нами: 11 років 8 місяців

Повідомлення #5 Ant » 15.06.2010, 22:39

Виглядає так, ніби реальна економія вийде при "промисловому" виробництві йогурту :D Бо по підрахункам, ми просто не їмо так багато йогурту в той невеличкий проміжок часу поки "живе" материнська закваска :(

Чи можна періодично оновлювати материнську закваску з неї самої, щоб не витрачати флакончики?
Ant
Звідки: Курган Товста Могила
Репутація: 0
З нами: 11 років 8 місяців

Повідомлення #6 Оленка » 16.06.2010, 09:35

Ant
можна робити закваску із магазинного йогурту. Треба тільки брати без наповнювачів та із найменшим сроком годності.
а там все як Ясна пише - дві столові ложки на літру молока.
Оленка
Репутація: 0
З нами: 11 років 1 місяць

Повідомлення #7 Ant » 16.06.2010, 21:07

Ant
Звідки: Курган Товста Могила
Репутація: 0
З нами: 11 років 8 місяців

Повідомлення #8 Ясна » 17.06.2010, 13:08

Ясна
Репутація: 18
З нами: 11 років 8 місяців

Повідомлення #9 Шляк » 18.06.2010, 00:29

Недавно прочитав, що вся корисність йогурту розповсюджується виключно на людей з третьою і четвертою групами крові.
У нас же домінують перша і друга, а їм з йогурту не холодно і не жарко.
Нам корисніше звичайне кисле молоко.
Шляк
Звідки: Галичина
Репутація: 0
З нами: 9 років 1 місяць

Повідомлення #10 Ясна » 18.06.2010, 08:41

Шляк
молоко скисає довго. добу треба влітку, в в зимку і чотири доби може стояти. Кисляк тоді недобрий, має неприємний запах. А йогурт із закваски готується за 5 год. Звечора поставила - зранку дітворі легкий сніданок готовий :wink:
Ясна
Репутація: 18
З нами: 11 років 8 місяців

Повідомлення #11 Шляк » 19.06.2010, 00:13

Ясна
А толку? Якщо оті всі чудодійні речовини з йогурту засвоюються тіки на 12% організмом при другі групі крові, і ни 7% при перші?
Шляк
Звідки: Галичина
Репутація: 0
З нами: 9 років 1 місяць

Повідомлення #12 Оленка » 22.06.2010, 10:57

Шляк
а просто тому що смачно?
Оленка
Репутація: 0
З нами: 11 років 1 місяць


Повернутись в Будьмо Здоровими

Хто зараз на форумі (базується на активності користувачів за останні 5 хвилин)

Зараз переглядають цей розділ: 1 гість

cron